donderdag 8 december 2016

Appel in een gehaakt jasje


Een jasje of tasje voor je appel, gehaakt met t-shirt draad ofwel
Zpagetti. Simpel en snel gemaakt, maar o zo handig.


Soms heb je ineens zo'n 'eureka' moment, zo'n 'dat ik daar niet eerder aan heb gedacht' moment.
De kinderen krijgen elke dag fruit mee naar school en dat vraagt iets meer creativiteit dan 's ochtends nog snel een appeltje in de jaszak stoppen...

Het fruit gaat namelijk mee in een fruitbakje, en wordt op school in een grote fruitmand gedaan. De appel is hier het minst favoriet want om deze passend te maken voor het fruitbakje moet hij wel in partjes worden gesneden, en deze worden snel bruin. Aan het einde van de week, wanneer de mandarijnen, bananen en druifjes allemaal op zijn, is er geen ontkomen meer aan, de appel moet mee naar school. 

 
Na jaren van gesteggel en ergenis, de oudste van onze drie kinderen heeft de basisschool inmiddels achter zich gelaten!, had ik dus ineens een creatieve ingeving. Geen beurse appel meer in de tas of bruin geworden appelpartjes in een fruitbakje maar een vrolijk gehaakt jasje voor de appel!Eind goed al goed...?
Niks hoor, 'dat is voor meisjes, neem ik echt niet mee naar school!' wordt er door mijn jongste zoon geroepen. Ook mijn dochter van 11 jaar wil er niet mee gezien worden (zucht...)
Word vervolgd zullen we maar zeggen. De mogelijkheden zijn eindeloos, misschien met een meer stoere kleur, of ander model? wie weet....
Een reactie posten