maandag 19 februari 2018

100 % wol


Je gelooft bijna niet dat iemand er afstand van zou willen doen, maar deze enorme klos indigo geverfde wol is een kringloopvondst! Overigens niet mijn vondst maar die van mijn zus die hem mij cadeau heeft gegeven. Het 'kringlopen' lijkt stevig verankerd in onze DNA, het is echt een familieding. Eerlijk is eerlijk mijn jongere ik had er niet zo veel mee. Net als mijn eigen kinderen nu ging ik met tegenzin mee. De handen diep in de jaszakken, vooral nergens aan willen komen want oud,vies en muffig.  En toch en toch, is het zaadje toen wel geplant. Wie weet geef ik het op dezelfde manier door, en leren ze het op latere leeftijd wel waarderen #durftehopen ; )


Terug naar de mega klos met wol. Het formaat is bijna vermakelijk, je stopt hem niet snel even in je tas of in een la. Hoeft ook niet, zonde zelfs want hij doet het ook erg goed als woonaccessoire.
Geen idee om hoeveel meters het hier gaat maar verwacht dat het er genoeg zijn om meerdere projecten mee te maken.
Een 'shrug' , schouderwarmer of eenvoudig vestje, stond al een poos op mijn lijst.  Je hoeft in feite niet meer dan een rechthoek te haken of breien. Heb een leuk patroon gevonden op Wolplein.nl deze ga ik eerst maar eens proberen. Hopelijk klaar voordat de winter voorbij is!

Een reactie posten