zaterdag 4 april 2015

Aan tafel!

De ontbijttafel wordt extra mooi gedekt. Versgeperste sapjes, geurige koffie en broodjes uit de oven. Het ei krijgt een glansrijke hoofdrol, en terecht want dit jaar eten wij bij ons paasontbijt eieren van Boer Bart uit Rotstergaast. Bijzonder want dit zijn eieren met een verhaal, een visie over duurzaam agrarisch ondernemen en het verkleinen van de CO2 voetafdruk. Onze eieren zijn door de kinderen zelf geraapt tijdens een familie bezoek vorige week aan de boerderij, maar je kunt ze ook in de online winkel bestellen. 
Vrolijk Pasen! 

 


DIY oftewel zelf maken... 
Een bijzonder ei verdient een bijzonder eierdopje en deze maak je natuurlijk zelf. Voor dit gehaakte eierdopje heb je nodig:  een haaknaald van 12  mm en een klein bolletje Zpagetti of zelf geknipte T-shirt draad. 

  • Haak een ketting van 5 lossen en sluit met een halve vaste tot een ring. I.p.v. een ketting van lossen kun je ook starten met een magische lus (magic circle). Voordeel is dat je hem achteraf kunt aantrekken zodat de opening in het midden van het rondje verdwijnt. 

  • Haak 10 stokjes in de ring en sluit af met een halve vaste. Dit is de bodem.

  • Haak 3 lossen, dit is het eerste stokje. Haak stokjes.  Insteken in de achterste lus i.p.v. beide lussen, hierdoor gaat de rand vanzelf omhoog. Sluit de toer af met een halve vaste in het eerste stokje. De draad afwerken.  Klaar!  


Kun je nog niet haken maar wil je het wel graag leren? download dan dit super leuke haakboekje van Flow magazine. Flow DIY Haakboekje

Een reactie posten