maandag 2 november 2015

dopper

'The bottle is the message' lees ik op het kaartje van mijn nieuwe aankoop en ook dat het  'tremendously cool' is om uit deze fles te drinken en er mee gezien te worden. Eerlijk is eerlijk, het feit dat een ogenschijnlijk gewoon waterflesje mij in één keer 'tremendously cool' maakt vind ik stiekem wel leuk, euh cool  dus.  Mijn nieuwsgierigheid is in ieder geval gewekt, en in plaats van de spiksplinternieuwe dopper meteen in gebruik te nemen ga ik eerst de site maar eens bezoeken. 

Het verhaal achter de dopper is zowel hartverwarmend als schrijnend noodzakelijk. De alsmaar groter wordende plastic soep ligt ten grondslag aan het ontstaan van deze duurzame waterfles. Met de aanschaf van een dopper heb je geen wegwerpflesjes meer nodig en dus minder plastic afval. Daarbij steun je ook nog eens drinkwaterprojecten in Nepal.  De missie en boodschap van dit waterflesje is indrukwekkend. Te groots en te veel om in een klein bericht kwijt te kunnen. Ik zou tegen iedereen willen zeggen bezoek de site www.dopper.com en wordt ook deelgenoot van deze steeds grotere wordende groep wereldverbeteraars.

De fles is de boodschap, wij zijn de boodschappers!  
#bethemessenger

Plastic vrij
Met het oog op verminderen van plastic afval zijn wij een aantal jaren geleden gestopt met het aannemen van plastic tasjes in winkels. Er zijn voldoende alternatieven die ook nog eens veel leuker en handiger zijn, zoals dit gele gehaakte tasje (HEMA) op de foto. Een tas zelf maken is natuurlijk nog veel leuker! Een haakpatroon voor een shopper vind je bijvoorbeeld op wolplein.nl Voor een gehaakt nettasje als op de foto kijk eens op het blog van De Gelukkige Naaister.

Zonder afval en dus plastic vrij leven lijkt bijna onmogelijk, dat het kan bewijst  Emile-Jane Lowe-Townley met haar gezin. In de zomer van 2013 zijn zij overgestapt naar een nieuwe leefstijl zonder afval. 

Meer lezen?
Leven zonder afval 
Plastic Soup Foundation
Plastic Tas Vrij

Een reactie posten