zondag 19 november 2017

Recycle Boulevard de winkel met een goed verhaal!


Shoppen bij de kringloop, sneupen op marktplaats of rommelmarkten, kiezen voor 2e hands is niet alleen duurzaam maar vooral ook heel hip!!

Voor mij geen verrassing maar dat er velen met mij er het zelfde overdenken werd mij pas echt duidelijk bij de opening (zaterdag18 nov.) van de Recycle Boulevard in Leeuwarden. Zelden heb ik zoveel mensen bij elkaar gezien. Samen wachtend in een rij, de regen en kou trotserend om naar binnen te mogen. Hoewel ik normaliter drukte en mensenmassa's uit de weg ga, werd ik hier toch wel heel blij van. Als trouwe bezoeker van de Estafette winkel heb ik met spanning naar deze opening uitgekeken. Door alle 'sneak peaks' had ik natuurlijk al een idee van wat we konden verwachten, maar toch stapte ik lichtelijk overdonderd (op een bijzonder positieve manier) naar binnen. Na een warm welkom van de feestelijk uitgedoste medewerkers, met witte afro pruiken en gekleed in een vest/jas gemaakt van wollen dekens, kan het kringloop feest wat ons betreft beginnen. Er is zoveel leuks te zien en moois te lezen, dat we even beduusd blijven staan, waar te beginnen...

DIY project: zwevende boekensteunen
Het is zo druk dat we als vanzelf met de stroom mee lopen langs stijlkamers, leuke tips voor diverse DIY projecten en upcycle ideeën. Aangekomen bij de coffee corner is het wel even mooi geweest. Tijd voor een cappuccino! ook hier is weer een rij, maar het leed wordt flink verzacht doordat we een heerlijk hapje krijgen aangeboden (gemaakt door de dames van Stichting Fier) We hebben de tijd, er is geen haast en ook bij de mensen om ons heen hangt een prettige ontspannen sfeer.

Langs de kerstmarkt steken we over naar de kinderhoek. Voor mijn opvang (appels & parren) speur ik altijd naar houten speelgoed of meubels. Dit is nu een mooie grote ruimte geworden.

Door naar de kleding en bij de klantenservice balie (ja die is er ook!) valt mijn oog meteen op een paar prachtige tassen, bijzonder ook want op het label lees ik dat 'De Omrinner' volledig gemaakt is uit gerecycled materiaal.

De Omrinner een tas vol verhalen
Restkleding, denk aan gare jeans of een oude gebreide trui, wordt vervilt en met veel plezier en liefde in elkaar gezet door atelier Badoe (Leeuwarden) en Pand 30 (Burgum) Daar word ik nou heel blij van : )


Tot mijn schrik blijken we al meer dan twee uren rond te lopen en wordt het voor ons tijd om te vertrekken.  Aan echt lekker 'strúne' oftewel sneupen ben ik niet toegekomen. De leuke vondsten heb ik uiteindelijk toch terug gelegd want de rij voor de kassa werd al maar langer en langer. Een beetje onwennig want het is de eerste keer dat ik met lege handen huiswaarts keer. Maar ik vertrek wel met een goed gevoel en geïnspireerd, wat een prachtig concept is dit. Lijkt me ook geweldig om bijvoorbeeld met onze basisschool een bezoek te brengen als educatief uitstapje. Het zou in ieder geval goed passen bij het creacircuit waarbij we van oude T-shirts wat nieuws maken (zie vorig blogbericht). Wie weet...


upcycling atelier


Ik hoorde een medewerker zeggen dat er nu vast veel meer mensen regelmatig langs zullen komen, nou ik weet het wel zeker. Zelf kom ik in ieder geval zo snel mogelijk weer even langs!

Een reactie posten