donderdag 5 oktober 2017

Handwerkjuf

In mijn dorp, natuurlijk is het niet 'mijn' dorp maar het dorp waar ik met man en kinderen met veel liefde en plezier woon.  In dat dorp dus staat een school, een hele bijzondere school want niet alleen is het een Gearwurkingsskoalle (openbaar én christelijk) het is ook nog eens een drietalige school en met als kers op de taart is het een éénpitter, valt dus niet onder een grote koepel maar is geheel zelfstandig. Zoals ik al zei, heel bijzonder!

Op deze school worden sinds kort doemiddagen ofwel een creacircuit voor de kinderen georganiseerd. De kinderen konden kiezen uit o.a. techniek, koken, EHBO, natuurkunde, handwerken, schaken. Voor het onderdeel handwerken mag ik een groepje kinderen een poosje bezighouden en misschien zelfs wat bijbrengen. Voor een uurtje in de week voel ik me even een handwerkjuf. Erg leuk!
Ook op mijn lagere school (hééél lang geleden) was er handwerken. Het zal niemand verbazen dat dit mijn favoriete onderdeel was op school. Naast breien, haken, weven en punniken staat me het wol spinnen nog het meeste bij.  Zo bijzonder dat je een schapenvacht ziet veranderen in een dunne draad. Enfin ik dwaal af.
Het spreekwoordelijke mes snijdt beslist aan twee kanten want door deze doemiddag heb ik mijn hiphergebruik activiteiten weer eens onder de loep genomen. Handwerken doe ik dagelijks, vooral breien en haken. Maar het hip hergebruiken van textiel was wat op de achtergrond geraakt. Eigenlijk was ik net aan het overwegen de naam van dit blog te veranderen of er helemaal mee te stoppen. Dus met dank aan onze bijzondere school met haar bijzondere leerlingen heb ik niet alleen mijn hip hergebruik enthousiasme terug maar het ook nieuw leven ingeblazen!
Uiteraard zal ik hier verslag doen van mijn 'handwerkjuf' activiteiten en ervaringen : )


Zo hebben we al tassen geknipt en geknoopt uit oude T-shirts en vandaag ben ik nog druk met voorbereiden voor de doemiddag van morgen. Een SNEAK PREVIEW dus ; )


We zijn op school gestart met de Kinderboekenweek met als thema 'Gruwelijk eng'.
Daar passen wij ons activiteit morgen op aan. Wordt vervolgd...


Een reactie posten